FIN MVA


"Noodi" Fact file:


s. 13.3.2005

 

kasvattaja: Katja & Tomi Korhonen

 

omistaja: Katja Korhonen c/o Emilia Huovinen

 

silmät: terveet (uusintatark. 15.10.08)

 

lonkat: B/C

 

lempinimiä: Oodi, Neiti Nokkonen, Noo-Noo, Nootti

 

näyttelyt: FIN MVA, PN-sijoituksia

 

Noodin näyttelytulokset ja arvostelut

 

Noodin jalostustarkastuslausunto

 

Ei kahta ilman kolmatta, siis näitä Schatzave`s- tyttöjä ;) Taigille luvattiin aikanaan pikkusisko ja sellainenhan sitten haettiin tutusta paikasta vappuna 2005. Taigilla ja Noodilla on sama emä, mutta Noodin isänä on italialainen hurmuripoika Credimi Marcantonio, jonka suomenvierailun tuloksia Noodikin siis on. Noodi on yhteisomistuksessa Emilialla ja kasvattajallaan.

Noodi on luonteeltaan todella reipas, rohkea ja kaikille ystävällinen kaveri. Samojedimaiseen tyyliin neiti on myös erittäin iloinen ja energinen paketti. Noodin lempipuuhaa on kantaa kaikki lelunsa näytille, kun meillä käy vieraita :)

 

Noodin luonnetta kuvaa ehkä parhaiten se, että neiti on kaikinpuolin helppo koira. Lenkillä Noodia voi pitää mainiosti irti, eikä se lähde edes muiden esimerkistä pörheltämään lintujen perään. "Erityissaavutuksena" voisi mainita sen, että Noodi on meillä ainoa koira, joka ei ole rikkonut koskaan edes omia lelujaan, saati meidän kaksijalkaisten tavaroita :) Muiden koirien kanssa tullaan myös hienosti juttuun, eikä ongelmia ole ilmennyt.

 

Haylien muuttaessa taloon Noodi kuitenkin ihmetteli ensin pari viikkoa meidän "kummallista marsua" hieman etäämmältä, kunnes totesi Haylien olevan loppujen lopuksi ihan  oikea koira, ja jopa ihan mukava leikkikaverikin. Nykyisin tytöt ovat kuin majakka ja perävaunu ja kaikki tehdään yhdessä Taigin seuratessa vierestä nuorempiensa touhuja.

Näyttely-uran Noodi aloitti mukavasti pentuluokissa tuloksena neljältä kerralta KP. Seinäjoella neiti oli sunnuntaina VSP-pentu ja ura pentuluokissa päättyi hienosti Jyväskylässä; ROP-pentu :)

Noodista tuli Suomen muotovalio 1.7.2007 Karjaan KV-näyttelyssä 2:n vuoden ja 3:n kuukauden ikäisenä. Näyttelyiden lisäksi Noodi on osallistunut arkitottelevaisuuskurssille ja treenailuja on tarkoitus jatkaa mahdollisen mammaloman jälkeen.

Noodin virallinen nimi tulee Bessi- emän virallisesta nimestä; Bessin pusustahan Noodi aikoinaan saikin alkunsa ;) ja tietysti sen voi myös kääntää suomeksi.

Kutsumanimi puolestaan päätettiin jo kauan ennen kuin neiti oli edes syntynyt. Noodi on tietoliikennetermi, joka tarkoittaa solmua (node) ja tietystihän se päättyy i- kirjaimeen, kuten kaikkien meidän muidenkin sammarien kutsumanimet :)

 

Noodin ensimmäinen pentue syntyi meillä 8.9.2007 ja neiti saikin aikaan oikean suurperheen 9:n pennun voimin. Noodin tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu pyörähdellä jatkossakin näyttelykehissä ja toiveissa on toinen pentueellinen pikkusamojedeja kesälle 2010...

 

Kasvua...

 

4-viikkoisena

5-viikkoisena

6-viikkoisena

 

Noodin kuvagalleria

Noodi 4kk

 

Noodi 6kk

Seinäjoki 22. ja 23.10.2005

 

Noodi 10kk

Kuopio 4.8.-06 NUO ERI1, PN3, SERT

Karjaa 1.7.2007 AVO ERI1 PN3, vara-CACIB, SERT → FIN MVA

Schatzave`s Kiss of Wonder- sukutaulu

Isä:
FIN & EST & RUS & ITA & INT MVA,

Newsky Winner -04

Credimi Marcantonio

Isän isä:

ITA CH
Operamichelangelo

Isän isän isä:

INT & ITA CH
Timoty

Isän isän emä:

ITA CH
Snowvictorianqueen

Isän emä:
Clan`s Matilde

Isän emän isä:

ITA CH
Kismeagain Dei Monti Della Vena

Isän emän emä:

ITA CH
Clan`s Biancodiadema

Emä:

FIN & EST & LV & INT MVA, BIS-1
Humoresque What A Wonder

Emän isä:
DK CH
Cabaka's Mister Hodja of Apollon
Emän isän isä:
Kaissas Leto Apollon
Emän isän emä:
DK CH
Kaissas Cartier Lassale of Brutus
Emän emä:
FIN & S CH
Anatina Brilliant Waltz
Emän emän isä:
Polar Mist Voyager O'Anatina
Emän emän emä:
INT & A & SVK CH
Anatina Prisha