Kennelnimen Assandine's takaa löytyy kasvattaja Emilia Huovinen (os. Leinonen) Oulunsalosta. Perheeseeni kuuluvat mieheni Timo, tyttäremme Veea (s.08) ja Kiia (s.09), sekä lauma nelijalkaisia eli samojedinkoirat FI MVA Schatzave`s Kiss Of Wonder ”Noodi”, FI MVA Assandine's Icelet Inessa "Lumina", Schatzave`s Loving Wonder ”Baudi” ja mittelspitzit FI MVA Mintgarden`s Dorti ”Haylie” ja Mintgarden's Xanthite "Esci". Sijoituskodeissaan puolestaan asuvat samojedinarttu FI MVA Assandine`s Luminary ”Mila", sekä mittelspitzit FI MVA Assandine`s One Man Show "Kössi" ja Assandine`s Once And For Real "Sanni".

 

Minä ja Haylie naksutreeneissä

 

 

 

Kennelnimen saimme alunperin yhdessä äitini Sirkka-Liisa Hämälän kanssa vuonna 2001. Ensimmäinen pentue meillä syntyi kuitenkin jo vuonna 1996, ja minäkin sain kunnian tulla merkityksi pentueen kasvattajaksi, vaikka tuolloin vielä alaikäinen olinkin. Olin kuitenkin täysillä mukana käytännön puuhissa pentujen kanssa ja tuosta ensimmäisestä pentueesta sainkin sitten ensimmäisen ikioman samojedini Assandine`s Chilipepperin ”Chilin”. Pentueen emä oli perheemme ensimmäinen samojedinkoira Schatzave`s Aller Schlauste ”Sandi” joka oli myös maailman paras opettaja meille tutustuessamme samojedinkoirien ihmeelliseen maailmaan.

 

Myöhemmin kennelnimi Assandine`s on siirtynyt vain minun omistukseen, mutta äiti on toki edelleen tukena ja apuna harrastuksessani, ja asuupa äidillä nykyään myös yhteisomistuksessa kasvattini mittelspitz Sanni. Pentueita meillä on syntynyt tähän mennessä viisi ja maailmalle on lähtenyt 33 pentua.

 

Kasvatustyön aloitimme siis samojedinkoirien parissa, mutta loppuvuodesta 2010 syntyi kenneliimme myös ensimmäinen mittelspitz-pentue. Mittelspitzit ovat vieneet samojedin ohella sydämeni ja toiseen rotuun tutustuminen on tuonut uutta näkökulmaa, myös samojedien kasvatukseen.

 

Koirien kanssa harrastan pääasiassa näyttelyitä, mutta olemme päässeet tutustumaan myös koirahiihtoon, tokoon, agilityyn ja valjakkoharrastukseen. Alkuvuonna 2013 saatiin ensimmäiset kokemukset rekikoirien kilpailukokeesta ja tämä harrastus varmaan jatkuu tulevaisuudessakin. Suurimman osan ajasta koirat viettävät meillä kuitenkin aivan tavallista kotikoiran arkea perheen keskellä.

 

Koiraharrastus on vienyt minut myös mukaan yhdistystoimintaan ja kursseille. Olen suorittanut kasvattajan perus- ja jatkokurssin, kehätoimitsijakurssin ja koetoimitsija 1. kurssin. Suomen Samojedinkoirayhdistyksessä toimin tällä hetkellä varapuheenjohtajana, Valkoturkki-lehden toimitussihteerinä ja jäsensihteerinä. Aiemmin olen toiminut mm. tarvikemyyjänä sekä nuorisotoimikunnan puheenjohtajana. Paikallisessa samojediyhdistyksessä, Lakeuden Samojedisteissa, toimin sihteerinä ja olen hallituksen jäsen.

Minä ja samojedimme kevättalvella -06 :)

 

Kasvatustyöni tavoitteena on kasvattaa terveitä, rodunomaisen luonteen ja -rakenteen omaavia koiria perheenjäseniksi ja harrastuskumppaneiksi. Kaikki jalostukseen käyttämäni koirat ovat terveystarkastettuja (vaikka mittelspitzillä ei olekaan PEVISAA, eikä siten tarkastuspakkoa), terveitä ja mahdollisuuksien mukaan näyttelyissä palkittuja. Pennut kasvavat meillä perheen keskellä ja tottuvat lapsiin, muihin koiriin ja tavallisiin kodin ääniin. Vuodelle 2014 meillä on useampiakin pentusuunnitelmia, joista voi lukea lisää suunnitelmia-sivulta. Mikäli olet kiinnostunut samojedin tai mittelin hankkimisesta, vastaan mielelläni kyselyihin sähköpostitse tai puhelimitse.

 

Esittelyn lopuksi haluan esittää kiitokset kaikille teille, jotka olette olleet tukena ja apuna koiraharrastuksessani, sillä yksinhän tätä ei kukaan pysty tekemään :) Erityiskiitokset hyvästä yhteistyöstä äidille, Katjalle kennel Schatzave`siin, Mintulle ja Mialle kennel Mintgarden`siin, sekä eläinlääkäriasema Lemmikkiin aina niin hyvästä palvelusta.


    Yhteystiedot:
   
Emilia Huovinen
    Kauppiaantie 43,
    90460 Oulunsalo
    puh:044-3338884
    e-mail:emilia(at)assandines.com